Friday, March 8, 2013

Music Friday 8.3.2013 - La Otracina




Deset let pobytu na poli psychedelického, chvílema až progrockového šílenství dělá z tříčlenného souboru výjimečné těleso. Za brilantní souhrou hledejte především matematicky přesného bubeníka (a zakladatele) AdamaKrineye(mj. Nebula), jehož bubenické eskapády nutí Bonhama levitovat v rakvi. Za jeho najazzlým zpěvem se vrší mystické textové metafory a vliv zapomenutých obskurních artrockových formací 70. let, ale například i seattleského skvostu VoodooGearshift.





Zatímco na předchozích deskách/EP's/singlech The Risk Of Gravitation, Tonal Ellipse Of The One, Blood Moon Riders, Beyond The Smoke,Reality Has Got To Die, Space Metal vol. 1a Skyblazerse virtuozita členů třpitila nezřídka na desetiminutových plochách, s posledním ípíčkem The Aquarian Winddošlo k zlomu. Klasická i studiová sestava (doplněná o basáka Briana Murpheye a kytaristu Alana Rigoletta) se víc semkla a výtvořila pětipísňový komplet bez hluchého místa. Vyhrávky jsou střídmé, melodie čitelnější a co je podstatné, i lépe zapamatovatelné.




To podstatné ale je, že LaOtracinafunguje naživo jako velepřesvědčivý hudební generátor, jehož vystoupení jsou uhrančivá až povznášející především v menších klubech formátu 007 Strahov. A právě tam měli 19. března vystoupit společně s italskou squadrou PaterNambrot
Pod záštitou TJ Praha! Bohužel, koncert se nekoná!!



-Job-


No comments:

Post a Comment